Kunstgras zelf leggen of laten leggen - Kunstgras-grastapijt.nl
Producten Informatie en contact

Kunstgras leggen - Legservice

Bekijk hier onze kunstgras leginstructie

Wilt u zich de kosten voor het laten aanleggen van uw kunstgras besparen? Dan kunt u ervoor kiezen om uw kunstgras zelf aan te leggen. Onze medewerkers voorzien u graag van handige kunstgras leginstructies. Wilt u het installatiewerk van uw kunstgras het liefst uitbesteden? Geen probleem! Naast ons advies aan huis bieden wij namelijk ook een professionele legservice. Onze medewerkers komen dan op een afgesproken tijdstip bij u langs om het aangeschafte kunstgras voor u te leggen. Zo heeft u nergens meer omkijken naar en bent u altijd verzekerd van het beste resultaat!

Kiest u voor onze legservice? Dan kunt u kiezen uit de volgende optiepakketten:

 Optie Berlijn Optie Londen
                                Prijs op aanvraag                                                                      Prijs op aanvraag
 
 
 
 Optie ParijsOptie New York

                                    Prijs op aanvraag                                                                   Prijs op aanvraag


De ideale ondergrond

In de meeste tuinen is normaal stratemakerszand een prima ondergrond voor uw kunstgras. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als uw tuin erg nat is of als u het kunstgras voor speciale doeleinden gaat gebruiken zoals sport is er soms een andere ondergrond nodig. Lees hier meer over de ondergrond voor kunstgras, zodat u precies weet welke ondergrond het beste bij uw tuin past.

Kunstgras legservice overal ter Wereld.

De klanten van GJ Floors bevinden zich overal ter wereld. Dat betekent dat de legservice van GJ Floors verder reikt dan de Nederlandse grenzen. Iedere klant heeft immers recht op vakkundig aangelegd kunstgras. Woont u in het buitenland en wilt u het kunstgras van GJ Floors graag op professionele wijze laten aanleggen? Neem dan vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden en data te bespreken. Ons eigen legteam kan binnen enkele weken na bestelling al bij u op locatie zijn.

Bel het telefoonnummer 0031(0) 38 33 75 332 en een van onze medewerkers voorziet u graag van alle benodigde informatie.

 

 

Kunstgras leginstructie

Het kan natuurlijk zijn dat u niet gebruikt wilt maken van de legservice van GJ Floors. In dat geval biedt GJ Floors u toch een handige handleiding om het kunstgras zelf op een goede manier aan te leggen. Het is belangrijk om vooraf goed op te meten hoeveel meters u nodig heeft aan kunstgras. Om er zeker van te zijn dat u geen onnodige naden gaat krijgen, kunt u het beste zo'n 10cm teveel kunstgras nemen. 

1. De ondergrond van het kunstgras.

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw strakke kunstgrasmat is een stabiele en goed drainerende ondergrond erg belangrijk. 

Begin met het afgraven van circa 5 centimeter van uw huidige ondergrond. Breng vervolgens circa 5 centimeter wit zand aan. Het beste zand om te gebruiken is in dit geval brekerszand.  Het is belangrijk dat u het zandbed goed egaliseert en daarna aantrilt. Als u uw zandbed volledig heeft aangetrilt vlakt u het zandbed uit. Dit kunt u het beste doen met een waterpas en een uitvlaklat. Eventuele bandjes die om het kunstgras heen moeten komen, kunt u het beste op dit moment zetten.


2. Onderdoek

Drukverdeeldoek

Nadat u het zandbed volledig heeft afgewerkt, kunt u beginnen met het plaatsen van geotextieldrukverdeeldoek of drainagemat/valdemping. Dit doek zorgt ervoor dat er minder snel gaten/putten ontstaan in het zandbed. Plaats het doek over het zand en snij deze +- 1 centimeter van de rand af. Als het veldje breder is dan 4 meter, legt u het doek strak tegen elkaar aan. (Let erop dat u het doek niet over elkaar heen legt) Dit kunt u het beste met een paar stukjes tape vastmaken zodat het doek op zijn plek blijft liggen bij het plaatsen van het kunstgras.

3. Het leggen van het kunstgras

Nu kunt u beginnen met het aanleggen van uw kunstgras. Rol het kunstgras uit. Let hierbij goed op de vleug van het kunstgras, vooral als u meerdere stukken aan elkaar moet lijmen. Het kunstgras is het mooiste als u tegen de vleug in kijkt, leg daarom het gras met de vleug naar de plek waarvandaan u met meeste op het gazon zult kijken. Leg het kunstgras +- 5 centimeter over de bandjes, rand of tegen de muur. 

Als het stuk kunstgras breder wordt dan 4 meter, krijgt u één of meerdere naden. 

Kunstgras naad lijmen

4. Het lijmen van verschillende delen kunstgras

Voordat u gaat beginnen met het aan elkaar lijmen van de verschillende banen kunstgras, slaat u het kunstgras op de naden een stukje terug. Snij minimaal 3 a 4 poolrijen af van beide kunstgrasdelen. Hierdoor is de naad straks niet meer zichtbaar. U slaat nu de stukken terug en legt ze weer tegen elkaar aan om te kijken of het snijden gelukt is. Hou minimaal 2 milimeter ruimte tussen beide banen kunstgras.

Als het snijden goed gelukt is, slaat u de de beide banen weer een stukje om. Plaats de (zelfklevende) lijmband onder de naden van kunstgras en verwijder vervolgens de folie van de lijmband af. Sla het kunsgras nu terug en druk het kunstgras voorzichtig om zijn plek totdat u de naad niet meer ziet.  Na één uur is de lijm uitgehard en drukt u de naden nogmaals stevig tegen elkaar aan.5. Afwerking van het kunstgras

Als alle naden gelijmd en voldoende uitgehard zijn, kunt u beginnen met het pas snijden van het kunstgras. U kunt dit eenvoudig op maat snijden met een stanleymes. Snij het kunstgras aan de onderkant, zodat u de vezels niet kapot snijd. Dit zorgt voor een mooier resultaat. Let op dat u het kunstgras nooit direct strak op maat snijd. Het kunstgras kan naar verloop van tijd nog iets inkrimpen. Laat daarom 1 à 2 cm extra gras zitten en werk dit weg in de grond of onder het straatwerk.

Instrooien van het kunstgras

6. Het instrooien en plaatsen van kunstgraspennen.

U kunt nu beginnen met het plaatsen van de kunstgraspennen. Deze kunstgraspennen plaatst u aan de zijkant van het kunstgras. U plaatst iedere 100 tot 150cm een kunstgraspen. Nu is het tijd om het kunstgras op te borstelen. Gebruik hiervoor een harde bezem. U borstelt tegen de vleug in, zodat de spriet mooi rechtop komt.

Nu uw kunstgras er helemaal in ligt en de kunstgraspennen bevestigd zijn, kunt u beginnen met instrooien van uw kunstgras met speciaal hiervoor bestemd instrooizand. Bij ieder product staat een geadviseerde hoeveelheid zand om in te strooien. Dit instrooien van uw kunstgras zorgt voor een betere stabiliteit en een verzwaring van uw kunstgrastapijt.